Over Maria

.

Hallo lieve bezoeker. Ik ben Maria Cardoso, oprichter van Paarse Roos. Op deze pagina vertel ik je wat meer over mezelf en ‘what makes me tick’. De dingen die ik doe, doe ik met aandacht en liefde. Vanuit rust en passie. Al van kinds af aan zit het in me om een helpende hand aan te reiken en daarnaast om met het spirituele en het mystieke bezig te zijn. Ik heb daar uiteindelijk ook professioneel vorm aan gegeven in mijn leven en het blijft altijd in beweging.
Ik ben 8 jaar werkzaam geweest als jurist en begon in de loop van de tijd te merken dat dit niet bij me paste en dat ik weinig voldoening voelde. Toch vond ik het lastig om 5 jaar studie ‘op te geven’ en van richting te veranderen. Na jaren van twijfel heb ik de knoop doorgehakt en een omslag gemaakt. Heel spannend maar een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan.

Een nieuwe tijd brak aan met de beroepsopleidingen voetreflexologie en ontspanningstherapie/-yoga en in 2007 zag Sol et Luna, praktijk voor natuurlijk welzijn het licht. Daar richt ik me, nog altijd met veel plezier en voldoening, op ontspanning van lichaam en geest. Via iemand die ik in de opleiding leerde kennen ben ik in 2005 begeleidingswerk gaan doen bij een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben me een kans geboden en inmiddels werk ik er al weer heel wat mooie jaren.

Nadat ik meer helderheid en zelfvertrouwen kreeg om te doen wat ik vanuit mijn hart en zielsbestemming graag wil doen, ben ik me gaan verdiepen in reiki, tarot en engelen. Dat is een hele verrijking geweest. Paarse Roos werd opgericht en daar doe ik magisch mooi energiewerk.

Ik heb zoveel geleerd en ervaren in al die jaren en leer iedere dag weer bij. Blij dat ik nu ben waar ik ben. Onze mentale vermogens hebben heeft zeker ook veel te bieden, maar wat voelt het ontzettend goed om meer vanuit mijn hart te leven en te zijn. Er is een veel fijnere balans ontstaan tussen mind en hart. En dat alles deel ik graag ook met jou.

Mijn missie is:
 • om je uit te nodigen meer vanuit hart en ziel te leven, vanuit liefde en licht. Wat zich ook aandient. Want dan leg je je pure, prachtige zelf bloot in zijn volle glorie en ben je in verbinding met Spirit en alles en iedereen om je heen.
 • om je te begeleiden naar meer innerlijke rust en ontspanning. Want dan voel je je in je kracht staan en geïnspireerd om daadwerkelijk stappen te zetten naar een vervullend leven.
 • om je weer de magie van het leven te laten ervaren. Want dan gebeuren er dingen die je niet voor mogelijk hield.

Een snufje geloof, een sprankel vertrouwen en een scheutje liefde is alles wat nodig is om verandering in gang te zetten. Het draagt de potentie in zich om je leven weer te laten stromen en bloeien. So may it be.
Lieve groet van Maria

Een omslag maken is spannend.

Een van mijn missies is om je weer de magie van het leven te laten ervaren. Want dan gebeuren er dingen die je niet voor mogelijk hield.

Overzicht van opleiding

Relevante opleiding voor de consulten en cursussen die ik aanbied.

 • Beroepsopleiding Natuurgeneeskundig Ontspanningstherapeut bij Lot Opleidingen (Astrid Looymans), 2004-2007 (chakra’s, meditatie, yoga)
 • Module Meditatie en Meditatiebegeleiding bij Micha Iedema, 2009
 • Meditatiecursus Advaita Centrum (Odile de Westphalen), 2014
 • Workshop Healing Hands, bij Sonnevelt Opleidingen (Jessie Burger), 2008
 • Cursus Tarot Rider Waite, bij Marianne Zurita, 2012/2013
 • Opleiding Praktiserend Engelen Expert (contact maken, reading, healing), bij Angelo (Annelies Hoornik), 2013/2014
 • Engelen Jaar Readingen Geven, bij Angelo, 2014
 • Derde Oog, bij Angelo, 2016
 • Angelic Reiki Healing cursus, practitioner (level 1 en 2) en master (level 3 en 4) bij Colleen Tucker, 2017
 • Reiki healing cursus 1e, 2e en 3A masters graad in The Usui system of Natural Healing bij Ambrosia Reiki (Brenda Vonk), 2013, 2014 en 2015.
 • Opleiding Intuïtieve Ontwikkeling (aura, chakra’s, intuitie, Helende Reis), bij Intuïtieve Opleidingen Rotterdam (Peter de Winter), 2014
 • Opleiding Aura Healing, bij Intuïtieve Opleidingen Rotterdam (Peter de Winter), 2015
 • Beroepsopleiding Natuurgeneeskundig Reflexoloog, bij LOT Opleidingen(Astrid Looymans), 2004-2006
 • Module Aura, Nieuwetijd Chakra’s en Voetreflex, bij Total Health (Riki van der Gouw-de Haan), 2015
 • Persoonlijke ontwikkeling: alle genoemde opleidingen, cursussen en docenten hebben naast vakkennis ook bijgedragen aan mijn eigen spirituele ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor alle boeken die ik heb gelezen over reading, healing, spiritualiteit.