Kaart en symboliek

Krachtdieren

Zijn er dieren waar je je in het bijzonder toe aangetrokken voelt? Is er een dier dat steeds weer op je pad verschijnt in je dagelijkse leven of in je visualisaties en dromen? Dit zijn ontmoetingen met een krachtdier of een uitnodiging daartoe. Door je te verbinden met een krachtdier kun je veel over jezelf leren en een beter begrip krijgen over je krachten en uitdagingen.

Het mystieke werken met de natuur en krachtdieren is afkomstig uit de sjamanistische tradities, zoals die van de Native American of de Druïden. De zee, rivieren, bomen, bloemen, stenen, ze kunnen met jou verbonden zijn en een bijzondere boodschap hebben. Krachtdieren worden beschouwd als spirituele gidsen die hun wijsheid met je delen. Sommige krachtdieren zijn een korte periode bij je, anderen een heel leven. Er zijn boodschappers, beschermers, leraren en genezers.

Ik gebruik een aantal mooie kaartensets met als thema krachtdieren en natuur om te ontdekken wat een krachtdier of een ander aspect uit de natuur jou graag wil vertellen. Het kan gaan om een voor jou bekend dier, maar we kunnen ook vragen welk dier zich wil laten zien met een boodschap.

Of het nu om een beer of mier gaat, oceaan of Madeliefje, de unieke, specifieke energie en symboliek chijnen een verhelderend licht op jouw situatie. Door te werken met deze kaarten versterk je ook je verbinding met de natuurlijke wereld.