Kaart en symboliek

Magische wezens

Houd jij ook zo van de betoverende magie van zeemeerminnen, eenhoorns, elfen en draken? Wil je je bij jouw reading laten inspireren door deze magische energie ? Ik gebruik hier een aantal bijzondere tarot- en orakeldecks voor die je meenemen naar de wereld van mythen en legendes, van spirits of nature en andere dimensies.
Magische wezens hebben een heel eigen symboliek en energie die een mooie bijdrage kunnen leveren aan een beter begrip van de dingen die je meemaakt en van je blokkades en ontwikkel stukken. Aan de hand van je vraag kijken we welke magische kaarten hier het best bij aansluiten.

Elfen ademen speelsheid en plezier. Dit zie je in de elfenkaarten terug en het geeft de reading licht- en luchtigheid mee. Elfen zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur. De overlevering vertelt dat ze een diep begrip hebben van de fysieke, aardse wereld en ook dat ze ware magiërs zijn op het gebied van manifestatie en heling. Ze laten je zien hoe je je energie weer kunt laten sprankelen.

Zeemeerminnen kunnen een speels element in zich hebben. Ze beschermen de zee en al het leven daarin en er omheen. Ze kunnen heel goed manifesteren en hebben een bijzondere gave om te helen en te zien. Zeemeerminnen worden ook geassocieerd met schoonheid. Het (onder)water aspect verwijst naar flow, emoties, intuïtie, een kijk in je innerlijke belevingswereld en onderbewustzijn.

Eenhoorns staan van oudsher symbool voor puurheid, kracht, gezondheid, intuïtie, geluk, vervulling van wensen en transformatie. Het zijn mystieke lichtwezens, gericht op het welzijn van je ziel. Ze hebben een hele zachte en liefdevolle energie die je inspireert om het allerbeste uit jezelf te halen en om je weer goed in verbinding te brengen met je innerlijke licht. Ze worden ook geassocieerd met Atlantis. Hun energie lijkt op die van de engelen.

Draken behoren tot de oudste mythische symbolen ter wereld. Wij kennen ze als vurige bewakers van schatten, uit verhalen van de held die een draak verslaat. Maar draken zijn van oudsher ook beschouwd als geluksbrenger, beschermer en als hele oude aardwezens met grote wijsheid. Tegenwoordig worden ze gezien als lichtbrengers die evenwicht en harmonie bevorderen. Ze brengen je in contact met je ware zelf, innerlijke wijsheid en oerkracht. Ze wakkeren je passies aan en zuiveren je energie van wat vastzit.