Kaart en symboliek

Orakel info

Orakelkaarten hebben geen vaste structuur of symboliek. Ze zijn vrijer van aard en de afbeeldingen en betekenissen zijn zoals de maker van de kaarten ze bepaalt. Ze laten vaak een combinatie zien van een afbeelding en een woord of kleine tekst, voor inspiratie en houvast. De hoeveelheid kaarten kan per deck verschillen, hoewel 44 een populair aantal is.

Orakelkaarten zijn heel toegankelijk om mee te werken. In tegenstelling tot de tarot en Lenormand, is er weinig voorkennis nodig. Meestal zit er een boekje bij met mogelijke betekenissen, maar het is uiteindelijk je intuïtie die je vertelt wat een kaart je wil zeggen. Door met de kaarten bezig te zijn, ontwikkel je je intuïtieve vermogens ook verder.

Ze kunnen algemeen van aard zijn of juist een specifiek thema hebben, zoals engelen, krachtdieren, liefde, Native American, natuur, magische wezens. Tarotkaarten kunnen ook geïllustreerd zijn aan de hand van een specifiek thema, maar wel altijd binnen de bestaande tarot structuur.

Een lange voorgeschiedenis hebben ze niet, ze zijn echt van deze tijd. Er zijn vele orakeldecks verkrijgbaar in alle kleuren en geuren, soorten en maten. Vaak zijn ze groter dan tarotkaarten en een stuk groter dan de Lenormandkaarten. Ze zijn goed te combineren.